Dit stadspaleis ligt midden in het centrum van Bergen op Zoom.

Het is omstreeks 1485 gebouwd en was bedoeld om belangrijke en invloedrijke gasten te ontvangen. Al sinds de jaren tachtig is het opengesteld voor publiek. Er is onder andere een museum te vinden waar je terug kunt zien hoe men als markiezen leefden. Sommige kamers zijn aangekleed met oorspronkelijke meubels en voorwerpen van tussen de 16de en 18de eeuw. 

Het Markiezenhof
In de omgeving: 69km

Meer Attracties en bezienswaardigheden

De Efteling

De Efteling, een betoverend en spannend attractiepark voor jong en oud. Beleef een dag vol avonturen in de wonderlijke wereld van de Efteling.

Safaripark Beekse Bergen

Het wilde safaripark Beekse Bergen geeft u het gevoel alsof u zich in Afrika bevindt. Met je eigen auto , de bus , de boot of te voet op safari in dit prachtige dierenpark.

Abdij Koningshoeven

Op nog geen 21 kilometer afstand vanaf de camping ligt in Berkel-Enschot de Abdij Koningshoeven. 'La Trappe', zoals het op Koningshoeven gebrouwen bier heet, was Nederlands eerste trappistenbier.

Nationaal Monument Kamp Vught

Nationaal monumentenkamp Vught. Kamp Vught was tijdens de Tweede Wereldoorlog het enige SS-concentratiekamp buiten Duitsland en het door Duitsland geannexeerde gebied.

Oertijdmuseum De Groene Poort

Welkom in het Dinosaurusmuseum! Dit Oertijdmuseum is het grootste geologische museum van Nederland.

Kamelenmelkerij

Kamelenmelkerij Smits, de enige kamelenmelkerij in Europa. Er is genoeg te doen op de melkerij! Of je nu op technisch vlak aan de gang wilt, de verzorging van de dieren op je wilt nemen of geïnteresseerd bent in de toeristische tak, het is allemaal mogelijk op de kamelenmelkerij.

Verkadefabriek ( cabaret, film en theater )

De Verkadefabriek, dé culturele ontmoetingsplek van Den Bosch, programmeert ruim 6.000 activiteiten per jaar. Nieuwe activiteiten in een oude koekjesfabriek: theater, cabaret, film, debat, eten en drinken.

Duinoord all inclusive in & outdoor recreatie

Duinoord is hét all-in speelparadijs voor kinderen van alle leeftijden. Zowel binnen als buiten valt er een hoop te beleven: van GPS-tocht tot spectaculair klimbos, van tokkelbaan tot springkussens en van voetbalveldjes tot quadbaan. Natuurlijk is er ook gedacht aan de allerkleinsten.